Verna Finström

”Hektisessä lapsiperheen elämässä on politiikan kannalta paljon hyviä puolia. Näkee nopeasti, mitkä asiat ovat kaikista tärkeimpiä arjen sujuvoittamiseksi”

Olen 32-vuotias pitkään politiikassa vaikuttanut sateenkaariperheen äiti. Asun Espoon Nöykkiössä yhdessä puolisoni ja kolmen lapsemme kanssa. Toimin vihreän eduskuntaryhmän hallintosihteerinä ja pidän vaimoni kanssa blogia. Aiemmin olen toiminut mm. Suomen Nuorisovaltuustojen liiton pääsihteerinä sekä lukuisissa luottamustoimissa niin ylioppilaskunnassa kuin Vihreissä. Olen toiminut varavaltuutettuna Espoon lisäksi myös Helsingissä, josta perheen perustamisen myötä muutimme Espooseen. Olen löytänyt Espoosta kodin. Elämäämme voi seurata Instagramissa @munpullasunuuni.

Ota yhteyttä ja kerro, miten voimme kehittää Espoota yhdessä.

Vaaliteemani kuntavaaleissa 2021

Sinua lähellä

Lasten näköinen

Kulttuurikaupunki

Luonnossa kuin kotonaan

Sinun puolestasi Espoossa.

Sateenkaariperheen äiti rakentamassa yhdenvertaisempaa, lempeämpää ja paremmin valmisteltua päätöksentekoa.

Vihreän eduskuntaryhmän hallintosihteeri, VTK. Vihreiden ensimmäinen varavaltuutettu Espoossa ja kulttuurilautakunnan varapuheenjohtaja. Ilolla, avoimuudella ja päättäväisyydellä, Sinun puolestasi.

Sinua lähellä

Bussin, metron tai ratikan tulee olla kävelyetäisyydellä kotioveltasi. Ei liikaa turhia liityntäyhteyksiä, vaan matka-aikatakuu siirtymiin. Matkustamiseen käytetty aika on aina pois jostain muusta. Julkisen liikenteen tulee toimia – silloin Espoo on vetovoimainen ja täällä on helppo ja hyvä elää perhemuodosta riippumatta.

Kun kaikki on lähellä, aikaa jää tärkeimmille asioille. Pidetään huoli, että Espoossa on jatkossakin hyvä asua, käydä töissä ja harrastaa, Sinua lähellä.

Lasten näköinen

Leikkipuistoja, iltapäiväkerhoja ja riittävän pieniä ryhmiä. Monet muuttavat Espooseen hyvien palvelujen perässä. Näitä palveluita tulee kuitenkin kehittää ja priorisoida kaikissa kohdissa – myös silloin, kun eletään taloudellisesti haastavia aikoja. Panostamalla lapsiin ja nuoriin panostamme tulevaisuuteen.

Varhaiskasvatuksen ammattilaiset ja opettajat tekevät loistavaa työtä, mutta sen lisäksi tarvitsemme lapsiin ja nuoriin enemmän konkreettisia resursseja. Paras tuki vanhemmille on panostaa lasten ja nuorten palveluihin: lisää rahaa iltapäiväkerhoihin, opetusryhmien kokojen pienentämiseen sekä lasten ja nuorten mielenterveyspalveluihin. Pidetään huoli, että Espoossa on jatkossakin hyvinvoivia lapsia ja nuoria, Sinua lähellä.

Luonnossa kuin kotonaan

Espoolaisilta on useasti kysytty, mikä heille on Espoossa tärkeintä. Lähiluonto on arvo, jonka kanssa mikään muu ei pysty kilpailemaan. Lähiluonto on tärkeä huomioida kaikessa rakentamisessa ja kaavoittamisessa. Kun avaat oven, haluat, että Sinua lähellä on mukavat ulkoilumaastot – metsää ja seikkailuja sekä valaistuja ja hyvin hoidettuja lenkkipolkuja ja pyöräteitä.

Luonnossa kuin kotonaan tarkoittaa sitä, että pidämme luonnosta huolta. Luontoarvot tulee nostaa osaksi kaikkea päätöksentekoa. Tämä ei tarkoita systemaattista asioiden kieltämistä, vaan luontoarvojen punnitsemista ja kompensointia. Pidetään huoli, että Espoossa on jatkossakin metsiä ja puistoja, Sinua lähellä.

Kulttuurikaupunki

Lähikirjastot ovat tärkeitä kaupunkilaisten kohtaamispaikkoja, joissa voi kokoontua niin lukemaan, leikkimään kuin tekemään töitäkin. Suuret aluekirjastot keskeisillä paikoilla ovat mahdollistaneet meille palveluiden tulemisen yhteen.

Aluekirjasto on hyvien kulkuyhteyksien päässä ja sen läheisyydessä voi hoitaa niin neuvolakäynnit kuin ruokaostoksetkin. Espoossa on upeita museoita ja kulttuuritiloja. Kulttuuri ei kuitenkaan ole itsestäänselvyys, ja jos sitä ei olla puolustamassa, ovat monet hyvät hankkeet vaarassa.

Kulttuurin merkitys ennaltaehkäisevässä työssä tulee saada entistä paremmin näkyväksi. Kulttuuri Kurkkauksen ja Kulpsin ansiosta kaikki espoolaislapset saavat kulttuurikokemuksia jo varhaiskasvatuksesta lähtien. Pidetään huolta, että Espoossa on jatkossakin elävä ja monipuolinen kaupunkikulttuuri, Sinua lähellä.

Ja kaiken takana on yhdenvertaisuus

Espoon on annettava lupaus kaikille lapsille ja nuorille, että kaupunki pyrkii kaikessa omassa toiminnassaan ja päätöksenteossaan huomioimaan ihmisten yhdenvertaisuuden.

Kuntavaalit 2021: ennakkoäänestys 26.5.—8.6.2021, vaalipäivä 13.6.2021.

”Verna on asioille omistautuva puurtaja, joka ei koskaan luovuta. Verna ottaa selvää, kokeilee ja harjoittelee ja löytää aina keinon viedä asiaansa eteenpäin. Verna ymmärtää, mikä on oleellista ja mihin kannattaa käyttää aikaa ja mihin ei.”

Essi Finström

KOULUTUS

Helsingin yliopisto, valtiotieteellinen tiedekunta 2016, valtiotieteiden kandidaatti

Jyväskylän avoin yliopisto, valtiotieteet 2009 -2010

Ylioppilas, Kallion lukio 2009

Vaihto-opiskelu, Reporoa College, Uusi-Seelanti 2006 -2007

Peruskoulu, Lyseonmäen ylä-aste, Heinola 2003 -2005

MUU KOULUTUS

Taloushallintoliitto, kirjanpidon peruskurssi 2011

TYÖPAIKAT

Vihreä eduskuntaryhmä, hallintosihteeri 2/2020-

Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ry, pääsihteeri 3/2014-1/2020

LUOTTAMUSTEHTÄVÄT

2017-2021 Vihreiden 1. varavaltuutettu

2017-2021 Kulttuurilautakunnan varapuheenjohtaja

2017 Kuntavaaliehdokas

2017 Matinkylä-Olari Vihreiden hallituksen jäsen

2015-2017 Suomen Nuorisoyhteistyö -Allianssin hallituksen varajäsen

2015 SETAn koulutuspoliittisen toimikunnan puheenjohtaja

2014 Suomen Nuorisoyhteistyö -Allianssin osallisuusteemaryhmän puheenjohtaja

2014 HYY Yhtymän hallituksen jäsen

2014 Helsingin kaupunki, varavaltuutettu

2013-2014 Helsingin Vihreiden hallituksen jäsen

2013 Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen jäsen

2012 Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan vihreiden puheenjohtaja

2012 -2014 Helsingin kaupunki, Kulttuuri- ja kirjastolautakunta, varajäsen

2012 Kuntavaaliehdokas

2011-2012 Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan hallintoneuvoston jäsen

2011-2012 Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan valmisteluvaliokunnan varapuheenjohtaja

2011-2016 Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan edaattori/varaedaattori

2012 Sosiologian tuutori

2011 Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan vihreiden taloudenhoitaja

2011 Eduskuntavaaliehdokas

2010 -2012 Plan International Suomi, nuorten johto- ja suunnitteluryhmän jäsen

2010-2011 Helsingin Vihreiden Nuorten puheenjohtaja

2009 Helsingin Vihreiden Nuorten taloudenhoitaja

2009 -2012 Helsingin kaupunki, Nuorisolautakunta, varajäsen

2008 Kuntavaaliehdokas

%d bloggaajaa tykkää tästä: