Verna Finström

”Hektisessä lapsiperheen elämässä on politiikan kannalta paljon hyviä puolia. Näkee nopeasti mitkä asiat ovat kaikista tärkeimpiä arjen sujuvoittamiseksi”

Olen 31- vuotias pitkään politiikassa sivussa vaikuttanut sateenkaariperheen äiti. Asun Espoon Nöykkiössä yhdessä puolisoni ja kolmen lapsemme kanssa. Vanhimmat lapsemme ovat pian 5- ja 3 -vuotiaita ja nuorin syntyi loppu vuodesta 2020. Toimin vihreän eduskuntaryhmän hallintosihteerinä ja pidän vaimoni kanssa blogia.

Sinun puolestasi Espoossa.

Sateenkaariperheen äiti rakentamassa yhdenvertaisempaa, lempeämpää ja paremmin valmisteltua päätöksentekoa.

Vihreän eduskuntaryhmän hallintosihteeri, VTK. Vihreiden ensimmäinen varavaltuutettu Espoossa ja kulttuurilautakunnan varapuheenjohtaja. Ilolla, avoimuudella ja päättäväisyydellä, sinun puolestasi.

Vaaliteemat kuntavaaleissa 2021

Sinua lähellä

Luonnossa kuin kotonaan

Lasten näköinen

Kulttuurikaupunki

Tämän vuoksi muutimme Espooseen:

Sinua lähellä

Bussin, metron tai ratikan tulee olla kävelyetäisyydellä kotioveltasi. Ei liikaa turhia liityntäyhteyksiä, vaan matka-aika takuu siirtymiin. Matkustamiseen käytetty aika, on aina pois jostakin muusta. Julkisen liikenteen tulee toimia, silloin Espoo on vetovoimainen ja täällä on helppo ja hyvä elää perhemuodosta riippumatta.

Kun kaikki on lähellä, aikaa jää tärkeimmille asioille. Pidetään huoli, että Espoossa on jatkossakin hyvä asua, käydä töissä ja harrastaa, sinua lähellä.

Lasten näköinen

Leikkipuistoja, iltapäiväkerhoja ja tarpeeksi pieniä ryhmiä. Monet muuttavat Espooseen hyvien palveluiden perässä. Näitä palveluita tulee kuitenkin kehittää ja priorisoida kaikissa kohdissa, myös silloin, kun on taloudellisesti haastavat ajat. Panostamalla lapsiin ja nuoriin panostamme tulevaisuuteen.

Varhaiskasvatuksen ammattilaiset ja opettajat tekevät mieletöntä työtä, mutta sen lisäksi tarvitsemme lapsiin ja nuoriin enemmän konkreettisia resursseja. Paras tuki vanhemmille on panostaa lasten ja nuorten palveluihin: lisää rahaa iltapäiväkerhoihin, opetusryhmien kokojen pienentämiseen ja lasten ja nuorten mielenterveyspalveluihin. Pidetään huoli, että Espoossa on jatkossakin hyvinvoivia lapsia ja nuoria, sinua lähellä.

Luonnossa kuin kotonaan

Espoolaisilta on useasti kysytty, mikä heille on Espoossa tärkeintä. Lähiluonto on arvo, jonka kanssa mikään muu ei pysty kilpailemaan. Lähiluonto on tärkeä huomioida kaikessa rakentamisessa ja kaavoittamisessa. Kun avaat oven, haluat että sinua lähellä on mukavat ulkoilumaastot. Metsää ja seikkailuja, sekä myös valaistuja ja hoidettuja lenkkipolkuja ja pyöräteitä.

Luonnossa kuin kotonaan tarkoittaa myös sitä, että pidämme luonnosta huolta. Luontoarvot tulee nostaa myös osaksi kaikkea päätöksentekoa. Tämä ei tarkoita systemaattista asioiden kieltämistä, vaan luontoarvojen punnitsemista ja kompensointia. Pidetään huoli, että Espoossa on jatkossakin metsiä ja puistoja, sinua lähellä.

Kulttuurikaupunki

Lähikirjastot ovat kaupunkilaisten kohtaamispaikkoja, olohuoneita ja työhuoneita, joissa voi kokoontua niin lukemaan, leikkimään, kuin tekemään päätteen äärellä töitäkin. Suuret aluekirjastot ovat mahdollistaneet meille palveluiden tulemisen yhteen.

Aluekirjasto on hyvien kulkuyhteyksien päässä ja sen läheisyydessä voi hoitaa niin neuvolakäynnit, kun ruokaostoksetkin. Espoossa on upeita museoita ja kulttuuritiloja. Kulttuuri ei kuitenkaan ole itsestäänselvyys, ja jos sitä ei olla puolustamassa ovat monet hyvät hankkeet vaarassa.

Kulttuurin ennaltaehkäisevätyö tulee saada entistä paremmin näkyväksi. Kulttuuri Kurkkauksen ja Kulpsin ansiosta kaikki espoolaislapset saavat kulttuurikokemuksia jo varhaiskasvatuksesta lähtien. Pidetään huolta, että Espoossa on jatkossakin elävä kaupunkikulttuuri, sinua lähellä.

Olen ehdolla Vihreissä, sillä minulle kaikista tärkeintä on ajatella sekä järjellä, että tunteilla. Molemmat puhuvat sen puolesta, että meidän pitää pitää huolta niin metsistä, kun pienimmistämmekin. Haluan olla mukana kehittämässä kaupunkia, jossa ihmisillä on hyvä olla.

Kuntavaalit 2021: ennakkoäänestys 7.-13.4.2021, vaalipäivä 18.4.2021.

”Verna on asioille omistautuva puurtaja, joka ei koskaan luovuta. Verna ottaa selvittää, kokeilee ja harjoittelee ja löytää aina keinon viedä asiaansa eteenpäin. Verna ymmärtää, mikä on oleellista ja mihin kannattaa käyttää aikaa ja mihin ei.”

Hyvin puolueellinen vaimo
%d bloggaajaa tykkää tästä: